Om os

Lidt om foreningen:

AB Ålholmhus består af 96 lejligheder og 4 erhversmål. Foreningen er en pæn og velholdt gulstensejendom fra 1958 med fjernvarme som ligger ved Ålholm Plads.

Foreningen har en fælles have med borde og bænke og en lille legeplads for børn. Det er tilladt at have kat i ejendommen, men ikke hund. Bestyrelsen arbejder desuden på at færdiggøre et beboerrum som andelshavere kan låne til f.eks. fødselsdage og større private arrangementer.

Placering:
Ejendommen er centralt placeret tæt på indkøb, skoler og institutioner og med udsigt over lavtliggende villakvarterer. Hertil ligger der skønne grønne arealer som Damhussøen til gode løbe- eller gåture.

Placeringen er yderst central og forbinder ikke kun hele byen men også Valby Langgade, Roskildevej, Peter Bangs vej og Ålekistevej som er henholdsvis Frederiksberg, Valby og Vanløse og har gode indkøbs-muligheder inden for kort afstand. I ejendommen er der én Irma, én kiosk, én Garant Tæpper og èn Mathiesen tøjbutik til kvinder. Der ligger også en stor Netto lige ved siden af, foreningen og et nyt stort supermarked er på vej under 100 meter fra ejendommen.På Ålholm Plads er der mange små butikker, som blomsterhandler, frisør, bager, spisesteder etc.

Derudover er der Spinderiet i Valby med 10. minutters gåafstand og alle butikkerne og caféerne på Valby Langgade. Der er flere vuggestuer og børnehaver i gåafstand og tæt på Damhussøen og Damhusengen, Vigerslev Parken, Søndermarken, Frederiksberg have og Zoo.

Transport:
Foreningen ligger 5 km fra Rådhuspladsen en tur der tager 15-20 min. alt efter tidspunktet på dagen. Turen går med bus 6A, som kører hvert 7-8 min. ud af Roskildevej som er forlængelsen af Vesterbrogade.
Man kommer hurtigt til alle uddannelsesinstutioner både inde i byen men også i yderområderne enten med Metro, tog, bus eller via hovedveje eller motorvej som er få kilometer fra foreningen. Fra Ålholm Plads går der hver 4. minut mange busser i alle retninger, bla. imod Flintholm og Vanløse Metro/S-station, en tur der tager ca. 4-5 min. Foreningen ligger 200 meter fra Ålholm Station som er en del af ringbanens S-togs linie og som stopper på bla. Flintholm Station/Metro og forbinder helt fra Ny Ellebjerg til Hellerup ind over Nørrebro.

Ålholmvej har støjhæmmende asfalt og ifølge mail fra KBH. Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik , bliver Ålholmvej i løbet af efteråret 2011 også trafiksaneret således, at hastigheden bliver 50 km/t på smallere kørespor kombineret med midterareal, læs mere om projektet her. Ålholm Plads skal også igennem en byfornyelse, men der er desværre ikke sat en dato for projektet. Roskildevej er også sat til at skulle have støjhæmmende asfalt, men om det bliver i 2012 eller 2013 er ikke meldt ud.

Foreningen kan tilbyde billig leje af p-bås i P-kælderen til bil og MC
Beboere med bil eller motorcykel kan leje en parkeringsplads i kælderen. Pladser til bil koster 225,- pr. måned, og til motorcykel 125,- pr. md. P-kælderen er lun og tør om vinteren og kølig om sommeren. Pladserne er kun beregnet til biler/MC der er indregistreret til beboerne. Da vi har et begrænsede antal pladser, må der beregnes ventetid på at få en plads.

Udover parkeringskælderen har foreningen enkelte udendørspladser, og der kan også parkeres på den bagvedliggende villavej, Saxhøjvej.

Vaskeri:
Foreningen har et nyere vaskeri med mulighed for bestilling via internet, og 2 store tørrerum. En vask koster 8,- kr., og tørretumbler 3,- kr. pr. 10 minutter.

Forældrekøb:
Forældrekøb, er fuldt lovligt ifølge vedtægterne. Alle salg skal gå igennem ejendomsadministrator, som sikrer, at salgskontrakten er juridisk korrekt udført. Dette gælder også ved salg igennem ejendomsmægler. Læs evt. mere under procedure for salg af andelslejligheder

Foreningens økonomi:
Læs mere på siden økonomi

Vedligeholdelses plan:
Foreningen har siden 2005 fået renoveret tag, fået udskiftet faldstammer og vandrør, samt fået nye støjhæmmende vinduer. Foreningen har fulgt en vedligeholdelsesplan lavet af rådgivende ingeniører hvilket har medført, at vores rådgivende ingeniør a4 har vurderet, at ejendommen er over gennemsnittet i forhold til sammenlignelige ejendomme. Læs mere på siden vedligeholdelse.